FAQ image models

1.In welke landen kan ik allemaal geboekt worden als image model?
Ons team is werkzaam in New York, London, Parijs, Ibiza, Courchavel en Dubai.

2.Mag ik een vriendin mee nemen?
De boekingen worden individueel gecast en beoordeeld maar indien er een vriendin voorgesteld wordt aan ons en door de opdrachtgever geselecteerd wordt, bestaat er een kans dat er een vriendin mee mag als extra model. Wij kunnen echter niet garanderen dat er in duo's geboekt zal worden.

3.Wat gebeurt er als ik niet een hele maand beschikbaar ben?
Mocht een model niet voor een gehele maand beschikbaar zijn dan is de kans op boeking kleiner dan wanneer zij wel een lange periode kan verblijven op locatie. Indien er toch eerder naar huis gevlogen moet worden tijdens de boekingsperiode is dit echter wél mogelijk.

4.Mag ik langer dan een maand blijven?
Ja, indien de opdrachtgever hiermee instemt is het mogelijk om langer dan 1 maand te verblijven.

5.Mag ik in mijn vrije tijd ander werk aan nemen?
Ja, maar jouw aanwezigheid (op oproepbasis) behoort ten alle tijde voorrang te krijgen op jouw eigen dagindeling.

6.Waar ga ik precies verblijven?
De accommodatie is verschillend per regio/land. Van villa op Ibiza tot penthouse in Manhattan. De locatie wordt voor vertrek besproken en toegevoegd aan het contract.

7.Mijn foto's zijn niet up to date, hoe kan ik dit het beste oplossen?
Up to date foto's zijn een MUST! Indien je niét in het bezit bent van recente (professionele) foto's kan je deze laten maken bij een fotograaf naar eigen keus. Professionele foto's zijn een pré maar zorg ook voor minimaal één portret (selfie) met zo min mogelijk make-up.  Heb je geen fotograaf in jouw netwerk?! Dan helpen wij je graag in contact te komen met een fotograaf uit ons netwerk.

8.Hoe moet mijn introductie video eruit zien?
Een presentatie video is bedoeld om een model voor te stellen aan de opdrachtgever en daarmee zorgt dit stukje live-beeld direct voor een eerste indruk. Zorg er dus voor dat deze eerste indruk verpletterend zal zijn en je jezelf onderscheid van al “het gewone”. Wees spontaan en duidelijk verstaanbaar. De video moet beschikken over een goede camerakwaliteit en het licht moet goed en soft zijn (Niet te fel en niet te donker) Het mooiste licht is ochtend licht of zonlicht na16:00 uur. Enthousiasme is DE allesbeslissende factor; vertel daarom wie je bent en wat jou speciaal maakt, je leeftijd en dat je jezelf super graag kandidaat stelt voor deze boeking of bijvoorbeeld dat je blij bent dat je deze video mag insturen. Kortom de opdrachtgever moet het idee krijgen dat jij  ECHT heel veel zin in hebt om mee te reizen. Voor instructies over wat aan te doen tijdens het opnemen van je video zie punt 9.

9.Wat moet ik voor kleding aan bij de introductie video?
Een bikini is het beste kledingstuk om te beoordelen of je lichaamsproporties in balans zijn. Let op dat het een nette badmode- of lingerieset is en geen doorschijnende stukken of boven en onderstuk die niet met elkaar matchen.

10.Wie kan mijn video allemaal bekijken?
Voor dit project werken wij  énkel met vrouwelijke bookers. Jouw video wordt intern behandeld door onze bookers en vervolgens voorgesteld aan de opdrachtgever.

11.Wanneer hoor ik of ik word geboekt?
Doorgaans verzamelen wij gemiddeld 10/15 video's en leveren deze dan in één keer aan. Het is daarom afhankelijk van de modellen hoe snel wij kunnen aanleveren en uitsluitsel krijgen vanuit de oprdachtgevers kant. Wél houden wij tussentijds contact in stand en melden wij een uitslag direct zodra het ons bereikt.

12.Heb ik een werkvisum nodig?
Een werkvisum is niet direct noodzakelijk gezien de korte verblijfstijd. Indien er besloten wordt om toch langer te verblijven dan er wettelijk is toegestaan zal het management helpen met het juiste advies voor het aanvragen van een werkvisum.

13.Wat zijn werktijden?
Er zijn géén vaste werktijden. De modellen zijn te gast op oproepbasis en zullen voornamelijk in de avonduren opgeroepen worden om erop uit te gaan. Uiteraard is er voldoende tijd om jezelf klaar te stomen voor de trip.

16.Ik heb de beheersing van de Engelse taal niet vloeiend onder controle, kan ik dit werk alsnog uitvoeren?
Ja, Wij verwachten enkel een basis niveau Engels waarmee iedereen zich kan uitdrukken en een praatje kan maken. Belangrijk is wél dat je begrijpend Engels kunt lezen en verstaan.

17.Is het mogelijk persoonlijk contact te kunnen opnemen met jullie als boekingskantoor?
Ja, er is een vaste projectmanager beschikbaar via whats app, email en telefoon. Skype meetings zijn in te plannen op afspraak. Tijdens de boekingsperiode is er een contactpersoon op locatie waarbij de modellen terecht kunnen.

18.Ik ben niet direct inzetbaar maar over enige tijd ben ik wellicht wél een maand vrij, heeft het zin als ik mezelf nu aanmeld?
Ja, Indien wij beschikken over jouw foto's en videomateriaal kunnen wij proactief te werk gaan op het moment dat jij jezelf beschikbaar stelt. Daarom is het belangrijk om bij serieuze interesse preventief zorg te dragen voor de presentatie video en foto's.